رعایت توصیه های دارویی در سفر از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است که همه باید به آن توجه داشته باشند.
در ذیل برخی از نکات جهت پیشگیری از بروز مشکلات معمول دارویی در هنگام مسافرت ذکر میشود:
- همیشه دارو را طبق دستور در زمان تعیینشده و به همان مقداری که پزشکتان توصیه کرده، مصرف کنید.
- اگر ازداروهای بدون نسخه استفاده میکنید، طبق دستور مصرفی که در بروشور دارو نوشته شده از آن استفاده کنید.
- چنانچه شما و یا بستگانتان، دارویی را به صورت مرتب مصرف می کنید، مطمئن شوید دارو را به حد نیاز و تا پایان سفر در اختیار دارید.
- هنگام سفر حتما نسخه ای معتبر از پزشک (هر چند قبلاپیچیده شده باشد) را به همراه خود داشته باشید تا در صورت نیاز بتوانید دارو را از داروخانه تهیه کنید.
- فقط از طریق داروخانهها، داروی موردنیاز خود را تهیه کنیدو به هیچ عنوان نباید آن را از افراد، اماکن و یا مراکز غیر رسمی خریداری کنید.
- بهتر است دارو پیش خودتان باشد نه داخل چمدان.
- حتی الامکان دارو را در بسته بندی اصلی خود حمل نمائید.
- از مصرف داروهای آرام بخش، کدئین دار، آنتی هیستامین وخواب آور قبل و هنگام رانندگی خودداری نمائید.
- در صورتیکه به دیابت مبتلا بوده و انسولین تزریق میکنید، دارو و سرنگ مورد نیاز برای تمام مدت سفر را فراهم نمائید؛ توصیه میشود که دستگاه یا نوار کنترل قندخون، قند حبه ای، نبات، بیسکوئیت و آب میوه برای درمان کاهش احتمالی قند خون ومیان وعده مناسب (مانند میوه و ساندویچ کوچک) را در سفر همراه خود داشته باشید.
- چنانچه ضمن حرکت اتومبیل، قطار، کشتی و یا هواپیما، دچار سرگیجه و حالت تهوع می شوید، به خاطرداشته باشید با مصرف 1 یا 2 قرص "دیمن هیدرینات"، نیم ساعت قبل از شروع سفر و تکرار یک قرص هر 4 تا 6 ساعت یکبار در طی سفر، می توان عوارض ناشی از حرکت،تهوع و سرگیجه را برطرف کرد البته باید توجه داشت که در طول 24 ساعت نباید بیشتر از 8عدد قرص مصرف شودو همچنین در صورت بارداری یا شیردهی، با داروساز یا پزشک جهت مصرف قرص "دیمن هیدرینات" مشورت نمایید.
- فراوردههای زنجبیل نیز درکنترل تهوع و استفراغ موثر است، برای این منظور میتوان یک ساعت قبل از مسافرت 1گرم پودر زنجبیل مصرف کرد و یا برای استفاده راحت تر و مطمئن نیم تا یک ساعت قبل از مسافرت از شکل دارویی ساخته شده از این گیاه که در داروخانهها بدون نسخه به فروش میرسد طبق راهنمای همراه دارو استفاده کرد.
- جعبه کمکهای اولیه را همراه خود داشته باشید، علاوه بر داروها، لوازم مصرفی مثل چسب زخم، پنبه گاز استریل و بتادین را در آن قرار دهید.
- چنانچه فرزند خردسال دارید، شیرخشک شیرخوار، درجه تب، داروهای بدون نسخه مانند شربت تببر، شربت سرماخوردگی، قطره و یا شربت مولتی ویتامین و آهن و پماد سوختگی را در سفرهمراه خود داشته باشید.
- به شرایط نگهداری داروها که معمولا روی جعبه داروها نوشته شده، دقت کرده و آنها را رعایت نمائید به عنوان مثال داروهای خود را در اتومبیلی که زیر نور آفتاب پارک شده و یا در شیشه عقب اتومبیل (حتی در زمستان) قرار ندهید، زیرا گرمای محیط باعث میشود ترکیبات موجود در دارو به ویژه شربتها و قطرههای خوراکی تغییر ماهیت پیدا کند و باعث بروز مسمومیت دربیمار شود.
هر چند قرصها و داروهایی که به اصطلاح جامد هستند از ثبات بیشتری برخودار بوده اما برخی از انواع آنها نیز ممکن است با قرار گرفتن در معرض هوای گرم فاسد شوند.
- داروهای یخچالی را در ظروف مخصوص و همراه با یخ و یا ظروف خنک کننده حمل نمایید.
- به تاریخ انقضاء مصرف دارو توجه کنید، تاریخ انقضاء معمولا به تاریخ شمسی یا میلادی روی جعبه مقوایی داروها، همچنین در انتهای ورقههای آلومینیومی بسته بندی قرصها و کپسولها، بر روی شیشه آمپول و ویالهای تزریقی و درخصوص پمادها و کرمهای موضعی بر روی انتهای تیوب پماد و کرم حک شده است.
- با توجه به وجود برخی از ممنوعیتهای دارویی در بعضی از کشورها توصیه می شود قبل از انجام سفر، از قوانین دارویی این کشورها اطلاع حاصل شود تا مشکل یامجازاتی در این زمینه بوجود نیاید و یا چنانچه فرد مجبور به استفاده از دارویی خاص است، نسخه معتبر پزشک را در فرودگاه به همراه داشته باشد تا در صورت نیاز آن را به ماموران نشان دهد.