رفتن به محتوای اصلی
x

بهداشت محیط

مسئول واحد: آقای مهندس محمداسماعیل آذین

تحصیلات: مهندس بهداشت محیط

(شماره تماس داخلی: 151)

شرح وظایف:

۱-نظارت بر سلامت آب آشامیدنی بیمارستان
- نمونه گیری ماهیانه میکروبی آب شرب بیمارستان
- انجام تست کلر باقیمانده آب بیمارستان
- نمونه گیری شیمیایی آب آشامیدنی بیمارستان ودستگاه همودیالیز
- نظارت بر لایروبی وگند زدایی مخازن آب

۲-نظارت بر ایمنی وبهداشت مواد غذایی بیمارستان:
- بازرسی وکنترل اقلام خوراکی قبل از پخت وتوزیع (معدوم سازی یا عودت مواد خوراکی غیر قابل قبول)
ب:نمونه گیری ماهیانه مواد غذایی وارسال به آزمایشگاه مواد غذایی استان

- پیگیری انجام آزمایشات مختلف پرسنل شاغل در آشپزخانه(ایدز-هپاتیت- تست توبر کولین-کشت مدفوع و...)
- پیگیری گذراندن دوره بهداشت عمومی وکسب گواهینامه مربوطه توسط پرسنل آشپزخانه
- بازدید روتین از آشپزخانه وبررسی وضعیت بهداشتی آنجا

-نظارت بر رعایت بهداشت فردی (استفاده از کلاه –ماسک-دستکش-لباس کار مناسب-استحمام روزانه و...)
-نظارت بر رعایت موازین بهداشتی هنگام حمل –نگهداری –پخت وتوزیع غذا)
-آموزش وتوجیه کارکنان آشپزخانه در خصوص رعایت مقررات بهداشتی
_نظارت وپیگیری سمپاشی یا بهسازی آشپزخانه به منظور مبارزه با ناقلین

-پیگیری دریافت کارت معاینه پزشکی توسط پرسنل مربوطه:
گزارش موارد غیر عادی ومعضلات مکانیسم تهیه وتوزیع غذا به مسئولین بیمارستان

۳-نظارت بر حسن اجرای قانون مدیریت پسماندها:
الف:تهیه اندیکاتور مناسب برای کنترل عملکرد دستگاهای اتوکلاو 
ب:پایش عملیات تفکیک زباله در بخش ها 
ج:تهیه وتوزیع بر چسب های ویژه کیسه های زرد ومشکی وسیفتی باکس ها در بخش ها 

د:نظارت بر جمع آوری وتخلیه به موقع زباله ها در بخش ها
-نظارت بر نظافت صحیح وضدعفونی سطل های زباله وبین های مخصوص حمل پسماند
-نظارت بر نظافت وگندزدایی محل نگهداری موقت زباله وواحد بی خطر ساز
-نظارت بر رعایت اصول بهداشتی وایمنی هنگام جمع آوری وحمل زباله ها

-پیگیری جمع آوری به موقع پسماندها توسط شهرداری 
-تنظیم تفاهم نامه ونظارت بربی خطر سازی پسماندهای  پزشکی 
-آموزش بهداشت وایمنی به افراد وپرسنلی که در این راستا فعالیت می نمایند
نظارت بر گندزدایی سطوح وتجهیزات:-4
الف:توزیع محلول ضدعفونی کننده سطوح (در حال حاضرسپتی سورفیس)دربخش ها وآموزش کاربردی آن به کلیه خدمات
-این محلول برای ضدعفونی سطوح محیطی غیر قابل شستشو با آب بکار میرود

ب:توزیع محلول ضدعفونی کننده تجهیزات  در بخش ها وآموزش کاربردی آن به کلیه خدمه ها
-این مواد توسط کارشناس بهداشت محیط بیمارستان از شرکت های معتبر خریداری وتوسط ایشان بر حسب نیاز توزیع میشود
5-نظارت بر بهداشت دست ها:
-توزیع محلول ضدعفونی کننده دست دربخش ها وآموزش استفاده صحیح از آن به کلیه پرسنل
-آموزش شستشو وضدعفونی اصولی دست ها وکاربری صحیح دستکش به نیروهای خدماتی وجدیدالورود-
 نظارت بر مبارزه با ناقلین و حشرات و جوندگان:-6
گزارش مشکلات وارایه پیشنهادات:--
در راستای بهسازی محیط بیمارستان به منظور مبارزه با ناقلین   برای انجام سمپاشی های محدود وموضعی در بخش ها -
تاکید بر رعایت اصول بهداشتی ومدیریت محیط بعنوان پایدارترین روش مبارزه با ناقلین -
6-نظارت بر سمپاشی وکاربرد سموم وتله در بیمارستان 
نظارت بر عقد قرارداد با شرکت های مجاز سمپاشی وپایش عملکرد انها -
نظارت بردفع صحیح واصولی فاضلاب بیمارستان:-
بازدید روتین از حوضچه های آشغالگیر ودانه گیر وتاکید بر نظافت وپاکسازی آنها  -

7-نظارت بربهداشت محیط بیمارستان
بازدید روتین از بخش ها هنگام تعویض شیفت ها-
-بازدید ازمحوطه –سردخانه جسد –کلینیک تخصصی –وسایر قسمت های بیمارستان وگزارش نواقص بهداشتی به مسئولین گزارش کم کاری یا سهل انگاری پرسنل خدماتی به مسئولین-
ارائه پیشنهاد وراهکارهای مناسب به منظوربهبود وضعیت بهداشتی بیمارستان به مسئولین-
-تکمیل چک لیست بازدید بهداشت محیطی از بخش ها 
 گزارش مشکلات مشهود در بخش ها وواحدهای مختلف ودغدغه های مردم به منظور افزایش رضایتمندی ارباب رجوع -
مشارکت در طرح تکریم ارباب رجوع